Moestuin en creaties

Moestuin en creaties

Over het blog

Mijn naam is Esther Pelsma
Ik ben eind 2015 gestart met mijn moestuin waar ik groeten, fruit en bloemen kweek.
Met mijn blog wil ik jullie op de hoogte houden over alles wat ik mee maak op mijn tuintje.
Van zaaien tot oogsten....van hard werken tot ontspannen.
Ook schrijf ik op mijn blog over creaties die ik maak....van het verwerken van oude spulletjes tot iets nieuws, werken met materialen uit de natuur tot knutsels voor kinderen.

Spitten

MoestuinPosted by Esther Pelsma Wed, March 09, 2016 09:11:28
Ja ja...de tijd om te spitten! Als ik om mij heen kijk op de moestuin liggen er al heel wat moestuinen prachtig bij, helemaal omgespit geen onkruid meer te vinden.
Waarom spitten we eigenlijk? We spitten om de grond los te maken en het vuil/onkruid te verwijderen. Wel zijn er verschillende meningen over is spitten wel goed voor de tuin?
Er zijn ook mensen die zeggen dat spitten slecht is voor de tuin. In de eerste grondlagen zit het overgrote deel van alle levende organismen in de bodem. Als je spit verstoor je die balans. Zei zeggen dus niet spitten wel omwoelen, dit kan je doen met een woelvork. Je maakt dan wel de bovenste laag los, zonder ingrijpende dingen te doen.

Omdat bij mij in de tuin nog steeds veel kweekgras zit spit ik het nog een tweede keer om, zodat ik alle nog achter gebleven wortels van het gras er uit kan halen.

  • Comments(0)//blog.jobina.nl/#post16